Käsikirjoitukset

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy lähettääksesi käsikirjoituksen.

Käsikirjoituksen lähettämisen tarkistuslista

Kirjoittajien tulee varmistaa, että heidän käsikirjoituksensa noudattaa kaikkia seuraavia kohtia. Jos näitä ohjeita ei noudateta, käsikirjoitus palautetaan kirjoittajalle.
  • Kirjoitus on laadittu noudattaen lehden kirjoitusohjeita. Jos olet jättämässä kirjoitusta vertaisarviointiin, tarkistathan vielä kertaalleen, että osana kirjoitusta ovat tiivistelmät, asiasanat ja otsikot suomeksi ja englanniksi, ydinasiat sekä lähdeluettelo doi-tunnistein. Mahdolliset kuviot ja taulukot voivat olla erillisenä tiedostona. Lisäksi otsikkosivu on aina erillinen tiedosto. Otsikkosivulta löytyy kirjoittajatiedot, kontribuutiot ja rahoittajatiedot.
  • Kirjoittajien nimet on poistettu vertaisarviointiin tarkoitetusta käsikirjoituksesta, tiedoston nimestä ja tiedoston metatiedoista (esim. Wordissa: tiedosto -> asetukset -> yleiset -> käyttäjänimi). Kirjoittajien metatiedot jäävät usein näkyville, joten varmistathan vielä kertaalleen ettei tiedot ole näkyvissä. Tietojen näkyminen ja korjauspyynnöt hidastavat kirjoituksen käsittelyprosessia.
  • Kirjoituksen jättöhetkellä kaikkien kirjoittajien affiliaatiotiedot on syötetty järjestelmään kohdassa tekijäluettelo (ja tarkemmin kohta affiliaatio). Lisäksi kirjoittajien nimet on samassa järjestyksessä järjestelmässä (kohta tekijäluettelo) kuin ne ovat kirjoituksen otsikkosivulla.
  • Kirjoituksen sanamäärä on sallitun rajoissa (esim. artikkelin tiivistelmä max. 200 sanaa + ydinasiat max. 130 sanaa ja artikkeliteksti max. 4500 = kokonaispituus max. 4830 sanaa). Tarkista tarkemmat tiedot sanamääristä kunkin kirjoitustyypin osalta lehden sivuilta (https://journal.fi/sla/about).

Kirjoittajan ohjeet

Kirjoitusohjeet löytyvät täältä.

Tietosuojaseloste

Tämän julkaisun sivustolle syötettyjä nimiä ja sähköpostiosoitteita käytetään yksinomaan tämän julkaisun tarkoituksiin, eikä niitä luovuteta mihinkään muuhun tarkoitukseen tai muille osapuolille.

Lue Journal.fi-palvelua koskeva tietosuojaseloste.
Julkaisu toimii palvelun yhteisrekisterinpitäjänä yhdessä Tieteellisten seuran valtuuskunnan kanssa tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.