Käsikirjoitukset

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy lähettääksesi käsikirjoituksen.

Käsikirjoituksen lähettämisen tarkistuslista

Kirjoittajien tulee varmistaa, että heidän käsikirjoituksensa noudattaa kaikkia seuraavia kohtia. Jos näitä ohjeita ei noudateta, käsikirjoitus palautetaan kirjoittajalle.
  • Kirjoitus on laadittu noudattaen lehden kirjoitusohjeita. Jos olet jättämässä kirjoitusta vertaisarviointiin, tarkistathan vielä kertaalleen, että osana kirjoitusta ovat tiivistelmät, asiasanat ja otsikot suomeksi ja englanniksi, ydinasiat sekä lähdeluettelo doi-tunnistein. Mahdolliset kuviot ja taulukot ovat erillisenä tiedostona. Lisäksi otsikkosivu on aina erillinen tiedosto. Otsikkosivulta löytyy kirjoittajatiedot, kontribuutiot ja rahoittajatiedot.
  • Kirjoittajien nimet on poistettu vertaisarviointiin tarkoitetusta käsikirjoituksesta, tiedoston nimestä ja tiedoston metatiedoista (esim. Wordissa: tiedosto -> asetukset -> yleiset -> käyttäjänimi). Kirjoittajien metatiedot jäävät usein näkyville, joten varmistathan vielä kertaalleen ettei tiedot ole näkyvissä. Tietojen näkyminen ja korjauspyynnöt hidastavat kirjoituksen käsittelyprosessia.
  • Kirjoituksen jättöhetkellä kaikkien kirjoittajien affiliaatiotiedot on syötetty järjestelmään kohdassa tekijäluettelo (ja tarkemmin kohta affiliaatio). Lisäksi kirjoittajien nimet on samassa järjestyksessä järjestelmässä (kohta tekijäluettelo) kuin ne ovat kirjoituksen otsikkosivulla.
  • Kirjoituksen sanamäärä on sallitun rajoissa (esim. artikkelin tiivistelmä max. 200 sanaa + ydinasiat max. 70 sanaa ja artikkeliteksti max. 4500 = kokonaispituus max. 4770 sanaa). Tarkista tarkemmat tiedot sanamääristä kunkin kirjoitustyypin osalta lehden sivuilta (https://journal.fi/sla/about).
  • Lähdeluettelon tulee noudattaa lehden ohjeistuksia.
  • Teksti on sujuvaa yleiskieltä. Kirjoittajan vastuulla on tekstin kielenhuollon tarkastus.

Kirjoittajan ohjeet

Kirjoitusohjeet löytyvät täältä.

Tietosuojaseloste

Tämän julkaisun sivustolle syötettyjä nimiä ja sähköpostiosoitteita käytetään yksinomaan tämän julkaisun tarkoituksiin, eikä niitä luovuteta mihinkään muuhun tarkoitukseen tai muille osapuolille.

Lue Journal.fi-palvelua koskeva tietosuojaseloste.
Julkaisu toimii palvelun yhteisrekisterinpitäjänä yhdessä Tieteellisten seuran valtuuskunnan kanssa tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.