Tietoa julkaisusta

Julkaisija: Suomen kasvatuksen ja koulutuksen historian seura
Suomen kasvatuksen ja koulutuksen historian seura (ent. Suomen Kouluhistoriallinen Seura) on vuonna 1935 perustettu tieteellinen seura, jonka tarkoituksena on edistää kasvatuksen ja koulutuksen historian tutkimusta sekä tukea sen harrastusta Suomessa. Lisäksi seura edistää kasvatuksen, koulutuksen ja vapaan sivistystyön vaiheiden monitieteistä tutkimusta ja tieteenalojen välistä yhteistyötä.

Kasvatus & Aika on saanut TSV:n kautta tieteellisen julkaisutoiminnan avustusta, jota opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää Veikkauksen tuotoista.

Kasvatus & Aika -lehden linja
Kasvatus & Aika –lehden tavoite on edistää suomalaista avointa, korkeatasoista tieteellistä keskustelua ja asiantuntijuutta :

 • kasvatukseen ja koulutukseen liittyvistä historiallisista ja yhteiskunnallisista ilmiöistä
 • kasvatuksen ja koulutuksen aikasidonnaisuudesta ja yhteiskunnallisuudesta

Tämän vuoksi Kasvatus&Aika:

 • on voittoa tavoittelematon, tutkijoilta tutkijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille.
 • on ollut alusta saakka avoimesti luettavissa verkossa
 • on vertaisarvioitu (ns. double blind)
 • on valikoitu, asiantunteva ja motivoitunut toimituskunta
 • on korkeatasoiset arvioijat
 • kouluttaa nousevia tutkijoita

Nousevien (ja kokeneempienkin) hyvien tutkijoiden kouluttaminen tieteellisessä kirjoittamisessa ylläpitää ja nostaa suomalaisen tutkimuksen tasoa ja näkyvyyttä myös kansainvälisellä julkaisukentällä.

Kasvatus & Aika -lehden arvopohja
Kasvatus ja Aika edistää toiminnallaan seuraavia arvoja:

 • Ajankohtaisen tutkimustiedon on oltava kaikkien saatavilla, suomeksi, ilman maksumuureja.
 • Tieteen tarkoitus on puskea yhdessä sen rajoja, mitä voimme ymmärtää, ajatella, nähdä.
 • Tiede on yhteistyötä, ei kilpailua.
 • Monitieteisyys on tärkeää, jotta kasvatukseen liittyviä ilmiöitä voidaan ymmärtää kunnolla.
 • Luovuus, rohkeus, ja riskit ovat tutkimuksessa tärkeitä, eteenpäinvieviä ominaisuuksia

Lehden julkaisupolitiikka
Kasvatus & Aika noudattaa Open Access -periaatetta, jonka mukaan lehti on avoimesti saatavilla ilman tilausmaksuja. Kirjoittajilta ei myöskään peritä maksuja. Julkaisun kustannukset katetaan apurahoilla ja taustaseuran taloudellisella tuella. Kasvatus & Aika on saanut TSV:n kautta tieteellisen julkaisutoiminnan avustusta, jota opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää Veikkauksen tuotoista.

Kasvatus & Ajan julkaisufoorumiluokitus on 1 (ks. http://www.tsv.fi/julkaisufoorumi). Lehti löytyy kansainvälisestä Open Access -lehtien hakemistosta (http://www.doaj.org).

Rekisteröityminen lukijaksi
Muistathan rekisteröityä Kasvatus & Ajan lukijaksi, niin saat heti tiedon uusista numeroista ja muista ajankohtaisista tiedotteista!
Jos sinulla on jo käyttäjätunnukset journal.fi -järjestelmään, voit rekisteröityä lehden lukijaksi kirjautumalla sisään ja menemällä profiilissasi Roolit-välilehdelle. Luettelosta voit rekisteröityä lukijaksi kaikkiin OJS-alustalla oleviin tiedelehtiin, myös Kasvatus & Aikaan.

Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnuksia, voit rekisteröityä lehden etusivun oikeasta yläkulmasta kohdasta Rekisteröidy. Linkistä avautuu lomake, jolla luodaan uusi käyttäjätunnus ja rekisteröidytään lehden lukijaksi. Samalla lomakkeella voit myös ilmoittautua käytettäväksi vertaisarvioinnissa.