Ennen ja nyt: Historian tietosanomat on vuonna 2001 perustettu voittoa tavoittelematon historiatieteellinen aikakauskirja, joka julkaisee vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleita, katsauksia ja näkökulmia sekä kirja-arvosteluja. Julkaisu tapahtuu suomen ja englannin kielellä sekä sopimuksen mukaan myös muilla kielillä. Julkaisu seuraa uusia, ajankohtaisia ja ajankohtaistuvia tutkimussuuntauksia historiassa ja sen lähitieteissä. 

Julkaisu on täysin avoin, eli sekä artikkelien julkaiseminen että niiden lukeminen on ilmaista. Artikkelien esi- ja jälleenjulkaiseminen on sallittua. Julkaisun Julkaisufoorumi-luokitus on 1 (ks. http://www.julkaisufoorumi.fi/fi/julkaisufoorumi).

Aikakauskirjan sisältö julkaistaan Creative Commons Attribution 4.0 -lisenssillä (CC BY 4.0). Aikakauskirja noudattaa vertaisarviointikäytännöissään Tieteellisten seurain valtuuskunnan määrittämiä käytäntöjä, ja aikakauskirjalla on käytössään TSV:n tunnus vertaisarvioidulle tiedejulkaisulleEnnen ja nyt on indeksoitu Directory of Open Access Journals’iin (DOAJ).

Aikakauskirjan taustalla vaikuttaa viisi julkaisijatahoa: Agricola -Suomen humanistiverkkoHistoriallinen Yhdistys rySuomen Historiallinen Seura ry, Turun Historiallinen Yhdistys ry ja Schuman-seura.

Uusin numero

Vol 21 Nro 6 (2021): Rajoja, rajaseutuja ja -aitoja pitkällä 1800-luvulla
					Näytä Vol 21 Nro 6 (2021): Rajoja, rajaseutuja ja -aitoja pitkällä 1800-luvulla

Tässä numerossa keskiössä ovat erilaiset rajat ja rajanvedot niin pitkällä 1800-luvulla kuin sen tutkimuksessakin. Valokeilassa ovat esimerkiksi Suomen ja Ruotsin välisen pohjoisen maarajan rakentaminen vuodesta 1809 lähtien, riukuaitojen hallinnollinen merkitys ja rooli kultakauden taiteessa sekä valtioyö-käsitteen kriittinen tarkastelu. Lisäksi esittelyssä on toteutustavoiltaan uudenlainen Sodan ja rauhan keskus Muisti.

Kuvateksti: Väinö Hämäläisen öljymaalaus Karjalasta vuodelta 1908. Riukuaidat ohjaavat katsetta lumisessa maisemassa. Kuva: Museovirasto

 

Julkaistu: 2021-12-17
Näytä kaikki numerot