Ennen ja nyt: Historian tietosanomat on vuonna 2001 perustettu voittoa tavoittelematon historiatieteellinen aikakauskirja, joka julkaisee vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleita, katsauksia ja näkökulmia sekä kirja-arvosteluja. Julkaisu tapahtuu suomen ja englannin kielellä sekä sopimuksen mukaan myös muilla kielillä. Julkaisu seuraa uusia, ajankohtaisia ja ajankohtaistuvia tutkimussuuntauksia historiassa ja sen lähitieteissä. 

Julkaisu on täysin avoin, eli sekä artikkelien julkaiseminen että niiden lukeminen on ilmaista. Artikkelien jälleenjulkaiseminen esimerkiksi yliopistojen julkaisuarkistoissa on sallittua. Julkaisun Julkaisufoorumi-luokitus on 1 (ks. http://www.julkaisufoorumi.fi/fi/julkaisufoorumi).

Aikakauskirjan sisältö julkaistaan Creative Commons Attribution 4.0 -lisenssillä (CC BY 4.0). Aikakauskirja noudattaa vertaisarviointikäytännöissään Tieteellisten seurain valtuuskunnan määrittämiä käytäntöjä, ja aikakauskirjalla on käytössään TSV:n tunnus vertaisarvioidulle tiedejulkaisulleEnnen ja nyt on indeksoitu Directory of Open Access Journals’iin (DOAJ).

Aikakauskirjan taustalla vaikuttaa neljä julkaisijatahoa: Agricola -Suomen humanistiverkkoHistoriallinen Yhdistys rySuomen Historiallinen Seura ry ja Turun Historiallinen Yhdistys ry.

Uusin numero

Vol 24 Nro 1 (2024): Suomen turvallisuuspoliisin toiminta, tiedustelu ja valvonta 1919–1990
					Näytä Vol 24 Nro 1 (2024): Suomen turvallisuuspoliisin toiminta, tiedustelu ja valvonta 1919–1990

Suomen turvallisuuspoliisin toimintaan on liittynyt monia poliittisia ulottuvuuksia eri aikakausilla. Niin Etsivää Keskuspoliisia, Valtiollista poliisia kuin Suojelupoliisiakin on syytetty asenteellisuudesta. Tämän erikoisnumeron viisi artikkelia tarkastelevat Suomen turvallisuuspoliisin toimintakulttuuria ja suhteita poliittisiin vallanpitäjiin 1919-1990. Ulkomaalaisista luotuja uhkakuvia käsittelevä katsausartikkeli kattaa vielä pidemmän ajanjakson ja tulee aina 2000-luvulle asti.


Kuvateksti: Valtiollisen poliisin päämaja Ratakadulla vuonna 1948. Kuva: Työväen Arkisto.

Julkaistu: 2024-03-12

Muut, teemaan liittymättömät artikkelit

Näytä kaikki numerot