Ennen ja nyt: Historian tietosanomat on vuonna 2001 perustettu voittoa tavoittelematon historiatieteellinen aikakauskirja, joka julkaisee vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleita, katsauksia ja näkökulmia sekä kirja-arvosteluja. Julkaisu tapahtuu suomen ja englannin kielellä sekä sopimuksen mukaan myös muilla kielillä. Julkaisu seuraa uusia, ajankohtaisia ja ajankohtaistuvia tutkimussuuntauksia historiassa ja sen lähitieteissä. 

Julkaisu on täysin avoin, eli sekä artikkelien julkaiseminen että niiden lukeminen on ilmaista. Artikkelien esi- ja jälleenjulkaiseminen on sallittua. Julkaisun Julkaisufoorumi-luokitus on 1 (ks. http://www.julkaisufoorumi.fi/fi/julkaisufoorumi).

Aikakauskirjan sisältö julkaistaan Creative Commons Attribution 4.0 -lisenssillä (CC BY 4.0). Aikakauskirja noudattaa vertaisarviointikäytännöissään Tieteellisten seurain valtuuskunnan määrittämiä käytäntöjä, ja aikakauskirjalla on käytössään TSV:n tunnus vertaisarvioidulle tiedejulkaisulleEnnen ja nyt on indeksoitu Directory of Open Access Journals’iin (DOAJ).

Aikakauskirjan taustalla vaikuttaa viisi julkaisijatahoa: Agricola -Suomen humanistiverkkoHistoriallinen Yhdistys rySuomen Historiallinen Seura ry, Turun Historiallinen Yhdistys ry ja Schuman-seura.

Uusin numero

Vol 21 Nro 1 (2021): Eksymisiä, epäonnistumisia ja umpikujia pitkällä 1800-luvulla
Vol 21 Nro 1 (2021): Eksymisiä, epäonnistumisia ja umpikujia pitkällä 1800-luvulla

Tämän numeron vertaisarvioidut artikkelit käsittelevät Suomen pitkän 1800-luvun vähemmän tutkittuja aihepiirejä ja ilmiöitä: tietäjiin liittyviä uskomusmalleja ruotsinkielisen Pohjanmaan tarinaperinteessä, naisten välistä ystävyyttä konfliktien näkökulmasta sekä arkkiveisujen laatimista, myyntiä ja kulutusta.

Kuvateksti: Markkinat Loviisassa Raatihuoneentorilla noin 1906-1910. Kuvaaja A. I. Hammarström. CC BY 4.0. Kuva: Museovirasto, Historian kuvakokoelma.

Julkaistu: 2021-01-18
Näytä kaikki numerot