Ennen ja nyt: Historian tietosanomat on vuonna 2001 perustettu voittoa tavoittelematon historiatieteellinen aikakauskirja, joka julkaisee vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleita, katsauksia ja näkökulmia sekä kirja-arvosteluja. Julkaisu tapahtuu suomen ja englannin kielellä sekä sopimuksen mukaan myös muilla kielillä. Julkaisu seuraa uusia, ajankohtaisia ja ajankohtaistuvia tutkimussuuntauksia historiassa ja sen lähitieteissä. 

Julkaisu on täysin avoin, eli sekä artikkelien julkaiseminen että niiden lukeminen on ilmaista. Artikkelien jälleenjulkaiseminen esimerkiksi yliopistojen julkaisuarkistoissa on sallittua. Julkaisun Julkaisufoorumi-luokitus on 1 (ks. http://www.julkaisufoorumi.fi/fi/julkaisufoorumi).

Aikakauskirjan sisältö julkaistaan Creative Commons Attribution 4.0 -lisenssillä (CC BY 4.0). Aikakauskirja noudattaa vertaisarviointikäytännöissään Tieteellisten seurain valtuuskunnan määrittämiä käytäntöjä, ja aikakauskirjalla on käytössään TSV:n tunnus vertaisarvioidulle tiedejulkaisulleEnnen ja nyt on indeksoitu Directory of Open Access Journals’iin (DOAJ).

Aikakauskirjan taustalla vaikuttaa neljä julkaisijatahoa: Agricola -Suomen humanistiverkkoHistoriallinen Yhdistys rySuomen Historiallinen Seura ry ja Turun Historiallinen Yhdistys ry.

Uusin numero

Vol 23 Nro 4 (2023): Ihmiskohtaloita ja yhteisöjä 1800-luvulla
					Näytä Vol 23 Nro 4 (2023): Ihmiskohtaloita ja yhteisöjä 1800-luvulla

Numeron artikkeleissa tarkastellaan erikoislaatuisia tilanteita, joista pitkällä 1800-luvulla esimerkiksi naispuoliset yrittäjät ja kiertävät taideopettajat saattoivat löytää itsensä. Esiin nousevat myös suomenkielisten väitöskirjojen ensi vaiheet tiedeyhteisössä. Lisäksi tutustutaan Hoosianna-hymnin yleistymiseen Suomessa ja Inkerinmaalla.

 

Kuva: Taiteilijan näkemys 1860-luvulta inkeriläisistä perinnepuvuissaan. Kuva: Wikimedia Commons

Julkaistu: 2023-12-19
Näytä kaikki numerot